Eleven Hearts Studios Modern Düğün Fotoğrafçılığı Workshopları- 17 Mayıs 2014

Bahar geldi, bir düğün mevsimi daha başlıyor. Amerika’da yaşayan ve uluslararası ödüllü  fotoğrafçı Gigi Göknur Olguner’in rehberliğinde; düğün fotoğrafçılığın ilginç, sanatsal ve maddi olanaklarla dolu dünyasında bir yolculuğa katılmak ister misiniz? Muammer Yanmaz, Amerika’da düğün fotoğrafçılığının önde gelen isimlerinden Gigi Göknur Olguner’i, sizlere güncel ipuçları ve pratik öneriler verebilmesi için Mağara’da gerçekleşecek çok kapsamlı bir workshop'a davet ediyor.

dugunfotografi

Bu workshop’ta düğün fotoğrafçılığının anavatanı Amerika’dan güncel trendlerin yanısıra teknik, ışık, kamera ayarları, konu, poz verdirme, ayrıntıları yakalamak, müşteri ilişkileri, pazarlama, ve daha birçok konuda bilgiler paylaşılacak.

Gigi katılımcılar için; doğru ekipmanları seçme süreci gibi zorlu görünen konuları; deneyimleri ve bilgisi ile sadeleştirecek. Birlikte zayıf aydınlatılmış veya sıradan görünümlü düğün ortamlarını etkili ve canlı fotoğraflara dönüştürmenin yollarını keşfedeceksiniz. Ayrıca dinamik fotoğraflar için kompozisyon ilkelerinden ve iş akışı yöntemlerinden söz edilecek ve beklenmeyen anlar için somut çözüm bulma stratejileri keşfedeceksiniz.

Fotoğrafçılar daima ‘o an’ın yakalamanın peşindedirler. Maalesef ‘o annadiren ideal fotoğraf koşullarında karşımıza çıkar. Bu derste en yaygın kötü ışık durumlarının hızlı ve etkili bir şekilde üstesinden gelmeyi öğreneceksiniz. Bu basit teknikler ve minimal donanımlar ile herhangi bir ortamdan güzel görseller çıkarmayı başaracaksınız.

Bu kurs sonunda,  sağlıklı müşteri ilişkilerinden; pratik Photoshop ve Lightroom tekniklerine, düğünün her aşamasını fotoğraflarken özen göstereceğiniz detaylardan; daha hızlı düşünmenizi ve tepki vermenizi sağlayacak düşünsel araçlara sahip olabileceğiniz her konuyu öğreneceksiniz.

Katılımcılar dilerlerse yanlarında hakkında konuşmak istedikleri bir fotoğraflarını da getirebilirler.

Gigi Göknur Olguner hakkında daha fazla bilgi almak için www.elevenhearts.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Program:

13.00-15.00

Genel tanıtım ve fotoğraf tanışması: Düğün fotografçıları neler kullanırlar? Kamera, objektif, ayarlar, flash, softwares ve diğer ipuçları.

15:30-17:00

Bir düğün gününün aşamaları: Müşteri ile tanışma ve sağlıklı müşteri ilişlileri, Nişan çekimleri. Düğün öncesi yapılması gereken hazırlıklar. Düğün günü hikayesini anlatabilmek. Lokasyon detayları ve dikkat edilmesi gereken şeyler, Gelin ve damatın hazırlanması, nikah öncesi ve editoryal çekimler. Aile ve arkadaş fotograflar resmi çekimler. Resepsiyon ve zor ışıkla başedilmesi. Dans ve eğlence anları nasıl yakalanır. Pasta kesimi. Düğünün bitişi.

17:30-19:00

Dügün sonrası: İş akışı, arşivleme, yedekleme, slideshow, fotoğraf baskı, album teslimleri. Düğün fotoğrafçılığı ve dünya trendleri nelerdir, kimlik yaratılması, promosyon ve pazarlama.

19:30

Kapanış ve toplu fotoğraf çekimi.

*Katılımcılara Eleven Hearts Studyoları 2014 Amerika Workshoplarına katılım belgesi verilecektir.